acasa | centre | contacte | opinii | instructori | oferte | intrebari


Invatamantul practic pe : motocicleta | autoturisme | camioane

Planul Invatamantul al autoturismului

Tematica si exercitii (numarul orelor)

Lectia l:Invatamantul incepator (6 ore)

Обучение вождению на легковом автомобиле категории B Exercitiul 1: Asezarea la volan. Utilizarea organelor de conducere si a signalizarii. Pregatirea pentru inceputul miscarii.

Exercitiul 2:Miscarea rectilinie cu viteza minimalizata.

Exercitiul 3:Miscarea cu viraje, intoarcerea si mersul inapoi.


Lectia 2: Conducerea autoturismului in spatii limitate (4 ore )

Обучение вождению на легковом автомобиле категории B Exercitiul 4:Inceputul miscarii, oprirea la marcajul Stop.Modalitatea intrarii,virarii si intoarceroo in curte. Oprirea si inceperea miscarii la rampa, cu sa fara ajutorul franelor manuale.Miscarea in forma de opt sau sarpe pe traiectorie.Miscarea inainte si inapoi la panta si rampa.

Exercitiul 5:Plasarea autoturismului in parcare.Intrarea si iesirea din garaj.


Lectia 3:Conducerea autoturismului pe drumurile cu sau fara circulatie intense ( 16 ore )
Exercitiul 6: inceputul miscarii din extremitatea dreapta si stanga a drumului public.Plasarea corecta pe linia circulatiei.Respectarea citezei, distantei si intervalului in raport cu situatia rutiera.
Exercitiul 7:Indeplinirea actiunilor si manevrelor din ex.6 in conditia de conducere a autoturismului pe drumurile cu circulatie intensa.

Lectia 4: Conditiile de conducere a automobilului in orele nocturne si in conditiile cu vizibilitate redusa (2 ore)
Exercitiul 8: indeplinirea actiunilor si manevrelor din ex.6, in conditia de conducere a autoturismului noaptea pe drumuri neiluminate ori pe drumurile cu iluminare artificiala.Conducerea automobilului in conditiile cu vizibilitate redusa (ceata sau depuneri intense a pricipitatiilor).

Lectia 5: Conducerea automobilului in diferite situatii dificile ( 3 ore )
Exercitiul 9:Lectiile de conducere a automobilului in diverse situatii dificile se efectueaza pe terenuri inchise sau pe drumuri publice.

Observatie: Pentru persoanele capabile sa conduca in concordanta cu examinarea efectuata de comisie, durata studiilor poate fi diminuata pana la 20 de ore, urmata de examinarea interna.


-
- Ranker, Statistics